Şeyh Mualla
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan şeyh mualla, patlıcan ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Demir bakımından zengin olan bu yemek, Arap mutfağında da tüketilir. Şeyh mualla yemeğinin adı 'Ancak şeyhler böyle şaşalı bir yemeği tatma şansına sahip olabilir' düşüncesinden gelmektedir. Bazı yörelerde 'mercimekli patlıcan yemeği' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, Şef Arzu Öztürk’ten Hatay usulü lezzetli mualla tarifine geçebiliriz.

Hatay mutfağından kumbursiye çorbası, belen tava ve kepse pilavı tarifine göz atmayı unutmayın.

Şeyh Mualla Tarifi İçin

Malzemeler

Şeyh Mualla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları çizgili soyun ve iri iri uzunlamasına dilimleyerek yaklaşık 20 dakika suda beklettikten sonra suyunu sıkın.
  2. Yeşil mercimekleri su içeriisnde bekletin. 
  3. Mercimekleri kara suyu çıkana kadar 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. 
  4. Diğer tüm sebzeleri irice doğrayın ve patlıcan hariç tüm malzeme ile birlikte harmanlayın.
  5. Bir tencereye önce bir sıra patlıcan dizin ve üzerine sebzeli harçtan dökerek yayın. Daha sonra tekrar patlıcan dilimlerini dizin ve kalan harcı üzerine yayarak yağını ilave edin. Çok kısık ateşte su ilave etmeden yavaş yavaş pişirin.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Hatay Mutfağı MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Sarımsaklı Köfte