Künefe
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Künefe, kadayıf, şerbet ve tuzsuz peynir ile hazırlanan bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında yerini alan künefe, Manda sütü, kavun, antep fıstığı, badem gibi ek ürünlerle birlikte servis edilir. Ayrıca künefenin yanına mutlaka kaymak veya Maraş dondurması ilave edilir. Arap mutfağında çok sevilen künefe tatlısı, Hatay mutfağıyla özdeşleşmiştir.

1 Porsiyon Künefe Kaç Kalori?

Kurban Bayramı’na özel tatlımızı Etiler Maraş Tepsi Et’in mutfağından Şef Saim Eser ile pişiriyoruz. Enfes tuzsuz Maraş peyniri ile hazırlanan ve şerbeti tam kararında olan bu leziz künefe tarifine bayılacaksınız. Hazırsanız mutfağa geçelim.

Dilerseniz, tavada künefe ve kaymaklı künefe tarifini de deneyebilirsiniz.

Künefe Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Künefe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hatay Mutfağı Şerbetli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Bayram Tatlıları Video Tarifler Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare