Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında Şimal Çınar @80_20bites tarifiyle Kırmızı şarap ile poşe edilmiş elma.

Okurumuzdan gelen cevizli, kaymaklı poşe elma tarifini deneyebilir, daha fazlası için elmalı tatlılara göz atabilirsiniz.

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Tarifi İçin

Malzemeler

Krema tabanı için

Karamelize ceviz için

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmalar ve baharatlar hariç tüm malzemeyi büyük boy bir tencereye alarak orta-yüksek ateşte arada karıştırmak suretiyle şeker eriyip, fokurdayana kadar pişirin.
  2. Elmaları tencereye ekleyin ve ateşi düşük-orta seviyeye getirerek yaklaşık 25-35 dakika süreyle, arada elmaları çevirerek pişirin.
  3. Bir bıçak yardımıyla elmaların pişme derecesini kontrol edin. Pişen elmaları delikli bir kepçe yardımıyla süzerek alın. Kalan karışımı da süzgeçten geçirerek küçük bir tencereye alın.
  4. Süzdüğünüz karışıma baharatları ilave ederek orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika süreyle kaynatın ve ocaktan alın. (Karışım bu aşamada sıvı olacaktır ve soğudukça koyulaşacaktır.) 
  5. Cevizleri karamelize etmek için tüm malzemeyi bir tavaya alarak sürekli karıştırın. Şeker eriyene kadar kavurun ve yağlı kağıt üzerine alarak soğumaya bırakın. 
  6. Labne peyniri, varsa suyunu süzerek bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  7. Her bir elmayı 2-3 yemek kaşığı labnenin üzerine oturtun ve süzerek elde ettiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Karamelize edilmiş cevizlerle süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti