Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlandırılmış su ile hazırlanan sorbe, donmuş bir tatlıdır. Frambuaz ve mango ile hazırlanan sorbe, yaz aylarında serinlemek isteyenler için idealdir. Elif Edes Tapan’dan şahane bir meyve şöleni...

ŞEFİN ÖNERİSİ

Arzu ederseniz sorbe karışımına 1 yemek kaşığı krema ilave edilebilirsiniz. Hızlı sorbeyi şeftali ve ananası ufak doğrayıp dondurarak da deneyebilirsiniz.

Dilerseniz, böğürtlenli sorbe ve beyaz üzümlü sorbe tarifine de göz atabilirsiniz.

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe Tarifi İçin

Malzemeler

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mangoyu soyun ve  ufak küpler halinde doğrayarak buzlukta dondurun.
  2. Daha sonra el blenderi ile ezerek dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  3. Donmuş frambuazı derin bir kaba alın ve az su ilave ederek el blenderi ile ezin.
  4. Yine dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  5. Top top hazırladıktan sonra taze kırmızı meyveler ve nane ile süsleyerek servis edin. (Eğer hazırladıktan sonra tekrar buzluğa koyduysanız sorbelerin yeterince yumuşayabilmeleri için servis yapmadan 10 - 15 dakika önce buzluktan çıkarın.)

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti