ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR BEYAZ ÜZÜM SORBESİ

Beyaz Üzüm Sorbesi

Beyaz Üzüm Sorbe

Üzüm, meyveler arasında bilinen en güçlü antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. A ve C vitamininin yanı sıra fosfor, magnezyum ve kalsiyum bakımından da zengindir. Bağışıklığı güçlendirmesiyle de bilinir. Üzüm sade bir şekilde tüketilebileceği gibi, tatlı yapımında da kullanılır. Bu tatlılardan biri de üzüm sorbesidir. Meyve şerbetinin dondurulmasıyla hazırlanan üzüm sorbesini, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak portakallı sorbe ve kavun sorbesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Üzüm Sorbesi Tarifi İçin malzemeler

  • 850 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 60 ml su
  • 50 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap

Beyaz Üzüm Sorbesi Nasıl Yapılır?

  • Saplarından koparılmış beyaz üzüm tanelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
  • Üzüm püresini bir kaseye alın. Suyu ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımı büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
  • Bir cam kaseye aldığınız karışıma şarap ve şekeri ekleyip 10 dakika çırpın.
  • Karışımın üzerini streç folyoyla kapatıp her 30 dakikada bir çırpacak şekilde derin dondurucuda 4 saat bekletin. Şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Üzüm Sorbesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Üzüm sorbesinde, mevsimin en taze meyveleri kullanılmalıdır.
  • Şarap yerine, farklı meyve aromaları da kullanılabilir.
  • Şekil vermek için, hazırladığınız karışımı küçük bardaklara doldurun ve bu şekilde dondurun.
  • Sorbenin ucuna dondurma çubuğu takarak, daha şık bir şekilde sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!