ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ HIZLI FRAMBUAZ VE MANGO SORBE

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe

Hızlı frambuaz & mango sorbe

Tatlandırılmış su ile hazırlanan sorbe, donmuş bir tatlıdır. Frambuaz ve mango ile hazırlanan sorbe, yaz aylarında serinlemek isteyenler için idealdir. Elif Edes Tapan’dan şahane bir meyve şöleni...

ŞEFİN ÖNERİSİ

Arzu ederseniz sorbe karışımına 1 yemek kaşığı krema ilave edilebilirsiniz. Hızlı sorbeyi şeftali ve ananası ufak doğrayıp dondurarak da deneyebilirsiniz.

Dilerseniz, böğürtlenli sorbe ve beyaz üzümlü sorbe tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g donmuş frambuaz
  • 1 adet olgun mango (300 g civarı)
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • Taze kırmızı meyveler + nane

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe Nasıl Yapılır?

  • Mangoyu soyun ve  ufak küpler halinde doğrayarak buzlukta dondurun.
  • Daha sonra el blenderi ile ezerek dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  • Donmuş frambuazı derin bir kaba alın ve az su ilave ederek el blenderi ile ezin.
  • Yine dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  • Top top hazırladıktan sonra taze kırmızı meyveler ve nane ile süsleyerek servis edin. (Eğer hazırladıktan sonra tekrar buzluğa koyduysanız sorbelerin yeterince yumuşayabilmeleri için servis yapmadan 10 - 15 dakika önce buzluktan çıkarın.)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!