Erikli Crumble
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde tam bir kalp dostu ve sindirim sisteminin en büyük yardımcısı olan erik aynı zamanda alzheimer, göz sağlığı, diyet programlarının gözdesi olarak da tüketilmesi gereken şahane bir lezzet. İngiliz mutfağından dünyaya yayılan crumble ise, hem hafif, hem de pratik bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, Aydan Üstkanat’tan kaşık kaşık yiyeceğiniz erikli crumble tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan elmalı crumble, kayısı crumble ve armut crumble tarifine de göz atın.

Erikli Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Erikli Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını rendeleyip tüm hamur malzemelerini bir kaba alarak yoğurun ve derin dondurucuya alın.
  2. Eriklerin çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. Bir kapta tüm meyveyi, agave şurubu ve mandalina kabuğunu karıştırın. Kaselere paylaştırın.
  3. Dondurucudan çıkan hamuru bekletmeden üzerine rendeleyin.
  4. Son olarak yulaf ezmesi de serpip üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  5. Soğuyunca çia pudingi veya krema ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Yulaflı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti