Elmalı Mini Pay
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Leziz ve kolay elmalı mini pay nasıl yapılır? Elmalı mini pay tarifinin püf noktaları nelerdir, tarifimizden ulaşın.
Genellikle ara öğünlerde tüketilen elma; nefis elmalı kurabiye veya elma reçeli gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Alternatif olarak çay sohbetlerinin yanında sunabileceğiniz hamur işi tarifleri arıyorsanız, pratik bir şekilde hazırlanan havuçlu tarçınlı kek tarifine göz atabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, elmalı mini pay tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Elmalı Mini Pay Kaç Kaloridir?

Elmalı Mini Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Elmalı Mini Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için, elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kararmamaları için üst kısımlarına limon suyunu ekleyip karıştırın. Sonra sırasıyla, tarçın, toz şeker ve unu ilave edip karıştırın.
  4. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta ince ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla 10 cm çapında eşit sayıda parçalar kesin.
  5. Yarısının üzerine bıçakla küçük kesikler atın. Ortalarına elmalı harçtan koyup üzerine karamel sos gezdirin.
  6. Üzeri kesik olan hamur parçasını elmalı harcın üzerine kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pay hamurunu hazırlarken kullanacağınız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  • Hamurun kıvamı yumuşak olursa azar azar un ilave ederek sertleştirebilirsiniz.
  • Hamurun çıtır çıtır olması için margarin yerine tereyağı kullanın.
  • Vaktiniz varsa, hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bu sayede malzemeler daha kolay bir şekilde karışacaktır.
  • Dinlendirme işleminin ardından birkaç kez daha yoğurun ve şekil verin.
  • Şekil vermek için kurabiye kalıpları ya da bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Elmalı Tarifler Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti