Paluze
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Paluze nişasta, su, şeker ve pekmez ile yapılan bir Osmanlı tatlısıdır. Günümüze kadar uzanan bu lezzet Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde farklı isimler ile yapılır. Özellikle Trakya'da çok ilgi gören bir tatlıdır.  Tarif için malzemeleriniz hazırsa, paluze tarifinin detayları aşağıda. 

Klasik paluze dışında tarifler için limonlu paluze ve kat be kat paluze tariflerine göz atabilirsiniz. 

Paluze Tarifi İçin

Malzemeler

Paluze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ile nişasta çırpılarak açılır. 
  2. Şeker, nişastalı su ve kalan su tencereye alınarak kıvam alana kadar kaynatılır. 
  3. Kaplara pay edildikten sonra pekmez dökerek servis edilir. Afiyet olsun.

Paluze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Paluzeye aroma katmak için, limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  2. Tatlı sıvı kıvamdaysa, azar azar nişasta ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  3. Daha şık bir sunum için, tatlıyı düz bir tabağın üzerine çevirerek ekleyin.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Pratik Tatlı Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı