Köfte Begendi
Mahmut Cayli
26 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hünkar beğendinin başka bir yorumu👨🏻‍🍳

Köfte Begendi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte Begendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alüminyum folyoya sararak fırında 170 derecede yarım saat pişirelim. Daha sonra kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  2. Tereyağını tencereye koyalım ve unu renk değiştirinceye kadar kavuralım. 
  3. Ardından sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Patlıcanları ve kaşar peynirini de ekleyerek karıştıralım.
  4. Tuz ve pul biber ekleyerek bir kenara alalım. (Bu alt taban için)
  5. Kıymaya tuz, biber, kekik ve hardal ekleyerek karıştıralım. Ardından küçük toplar halinde fırın tepsisine dizelim.
  6. 160 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Bu esnada domatesleri soyalım ve çok ince ince doğrayalım.
  7. Az miktarda salça ekleyerek tavada pişmeye bırakalım. Taban için hazırladığımız patlıcan sosunu en alta koyalım.
  8. Ardından köfteleri üzerinde 5-6 adet olacak şekilde koyalım ve domates sosunu ilave edelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Et Yemekleri Köfte Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik