Bohça Kebabı (Manisa Kebabı)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@firinci_sirine okuyucumuzun tarifiyle Manisa kebabı lezzetini evinize taşıyın. Kuşbaşı et, hamur ve domates ile hazırlanan bohça kebabı, Manisa mutfağının en özgün yemeklerinden biridir. Hamurun etli iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu kebap, kaşar peyniri ve domates ile lezzetlendirilir. İsmini görünümünden alan bohça kebabı nasıl yapılır sorusu için, okuyucumuzdan gelen tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak meşhur orman kebabı veya kolay tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Bohça Kebabı (Manisa Kebabı) Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için:

Üzeri için:

Bohça Kebabı (Manisa Kebabı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı doğranmış eti tereyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip karıştırın.
  3. Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin ve baharatlarını ekleyin.
  4. Krep için bir kaba süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın.
  5. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip mikser yardımı ile kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Teflon tavayı ısıtıp yağlayın ve krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün.
  7. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. Krep hamurunun iki tarafını pişirin.
  8. Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
  9. Hazırladığınız kebaptan bir kepçe alıp krebin ortasına koyun.
  10. Krebi bohça biçiminde toplayıp yağlı kağıt serili borcama kaseyi ters çevirin.
  11. Diğer krepleride aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
  12. Üzerlerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Peynirin üzerine biber ve domates koyup kürdanla tutturun.
  13. Tencerede kalan etin sosunu borcama dökün.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kebap Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik