Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle asma yaprağı ve kırık pirinç ile hazırlanan yaprak sarma, Osmanlı mutfağından miras kalan yemekler arasındadır. Elazığ'ın baş yemeklerinden biri olan sarma, İtalyan, Fransız ve Yunan mutfaklarında da kendine yer edinmiştir. Genellikle yoğurt ile birlikte servis edilir. Karbonhidrat bakımından zengin olan bu besin, hafıza güçlendirici bir etkiye sahiptir. Malzemeleriniz hazırsa pratik yapımı ve servis önerileriyle zeytinyağlı yaprak sarma tarifine başlayabiliriz:

1 Porsiyon Zeytinyağlı Yaprak Sarma Kaç Kalori?

Daha fazlası için farklı sarma tariflerine de göz atın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Gün sohbetlerinde zeytinyağlı yaprak sarmasını, kabak mücver veya mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yöreden yöreye farklılık gösteren yaprak sarması, şekerli ve salçalı olmak üzere iki şekilde hazırlanabilir.
  • Sarma tarifinde yaprak seçimi oldukça önemlidir. İnce ve damarsız yapraklar ile sarmaları daha kolay hazırlayabilirsiniz.
  • Asma yapraklarını daha uzun süre saklamak için tuz basma yöntemini kullanarak kapaklarını kapatın. Böylece yaprakları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  • İç harcı hazırlarken, yaprakların da tuzlu olduğunu unutmayın. Bu yüzden harcın içine koyacağınız tuz miktarını iyi ayarlayın.
  • Pişirme işlemine geçmeden önce tencerenin içine domates, soğan ve limon dilimleri koyarak aroma katmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Video Tarifler Sarma Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği