Bakla Yemeği
Taze bakla yemeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı bakla, taze bakla turşusu, bakla çorbası gibi tariflerde kullanılan bu besin, sonbahar aylarında ekilir. Mayıs ayında toplanarak tezgahlardaki yerini alan bakla, iç bakla ve taze bakla olarak ayrılır. Malzemeler hazırsa, yaz aylarından sık sık tüketilen bakla yemeği tarifine geçebiliriz.

Bakla Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Bakla Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklalar yıkanır ayıklanır ve bol limonlu suda bekletilir.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağının eklendiği tencerede kavrulur.
  3. Kavrulan soğana baklalar sudan süzülerek eklenir.
  4. Limon suyu, tuz, şeker ve un eklenerek bütün malzeme kavrulur.
  5. Malzemelerin yarısına gelecek hizada su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
  6. Yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile tercihen ılıkken servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız Mücver
Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Diblesi Tarifi
Kabak Kalye