3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de en çok Şanlıurfa'da yetiştirilen patlıcan; hünkar beğendi ve patlıcan köftesi gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kökeni hindistan olan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Ana yemeklerin yanı sıra salata, çorba ve mezelerin içerisinde de kullanılır. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan zerdaçal ise, yemeklere aroma katmak için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, 3 peynirli zerdaçallı patlıcan mezesi tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon 3 Peynirli Zerdaçallı Patlıcan Mezesi Kaç Kaloridir?

Zerdaçallı patlıcan mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Düşük kalorisi ve hafifliği ile bilinen bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Suyu süzülen patlıcanları bir kap içerisinde bekletin.
  2. Bu esnada kullanacağınız sivri biberleri ve salatalıkları ince ince doğrayın ve patlıcanların üzerine ekleyin.
  3. Tulum ve ezine peynirini yoğurt ile karıştırın ve patlıcanlı karışıma ilave edin.
  4. Malzemeleri püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve 1 çay kaşığı zerdaçal ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Patlıcan mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  • Kabuklarını kolayca soyabilmek için, közleme işleminin ardından kağıt havlu üzerine alın ve ılımasını bekleyin.
  • Sunarken kararmaması için, mezeyi kıyılmış nane ve zeytinyağı ile son kez karıştırabilirsiniz.
  • Mezesinin suyunu salmaması için yoğurdu servis edeceğiniz zaman ekleyin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Öğle Yemeği Patlıcanlı Tarifler Peynirli Tarifler Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin