Soğanlı Patates
Soğanlı patates
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık iç dokusu ve dışı çıtır çıtır kızarmış patateslerin, karamelize soğanla harmanlandığı bu tarif; sade malzemelerle büyük lezzet yakalamak isteyenler için birebir. Bol tereyağında kızartılan patatesler, soğanın tatlı aroması ve taze maydanozla buluşarak sofralara nostaljik ve doyurucu bir tat katıyor. Özellikle ciğer şarmula ile birlikte servis edildiğinde hem geleneksel hem de modern damaklara hitap eden özel bir sunum ortaya çıkıyor.

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Soğanlı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Soğanlı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yarı kıvamda haşlayın. 
  2. Soğanları incecik doğrayıp yağda karamelize edin. 
  3. Ayrı bir tavada haşlanmış ve küp küp doğranmış patatesleri kızdırdığınız tereyağında kızartın. 
  4. Dışları çıtırdadığında yağı ile birlikte soğanlara patatesleri ekleyin. 
  5. Tuz, karabiber ilavesi ile biraz daha çevirip ince kıyım maydanoz ile karıştırıp servis tabağına alarak ciğer şarmula ile beraber servis edin.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Serinlik Vakti: Çilekli Limonata Tarifi
Islak Hamburger Tarifi
Mercimek Köftesi Tarifi
Kışlık Sirkeli Patlıcan Tarifi
Alman Usulü Lahana Turşusu: Sauerkraut Tarifi
General Tso Karnabahar Tarifi