Mantar Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İyi bir selenyum kaynağı olan mantar, kemik gelişimine destek olur. Bağışıklığı güçlendiren mantar, vücuda enerji verir. Protein bakımından zengin olduğu için, vejetaryen menülerinin de vazgeçilmezidir. Yağ yakıcı içeriğiyle diyet listelerinde de kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, erişte çorbası ile birlikte sunabileceğiniz nefis mantar sote tarifine geçebiliriz.

Mantar severler için fırında mantar köftesi ve peynir dolgulu mantar tarifini de buraya bırakıyoruz.

1 Porsiyon Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Mantar Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarların temizlendiğinden emin olun. Taze otları ince kıyın.
  2. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Artından mantarları atın ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlayın.
  3. Önce suyunu çekecek ardından yağı kalıncaya dek soteleme işlemine devam edin ardından taze baharatları ve tuz ve karabiberi ekleyerek tavadan alın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Mantarların iyi temizlendiğinden emin olun.
  • Lezzet yoğunluğu için su altında yıkamak yerine kabuklarını soyarak kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz peynir ilave edebilirsiniz.
  • Damak tadınıza uygun baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Mevsim sebzelerinden ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma