Enginarlı Humus
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’den mevsimin en güzel sebzesi enginarla, hem sağlıklı hem lezzet dolu bir humus tarifi.

Klasik humus ve tahinsiz humus tarifine de göz atın.

Enginarlı Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutların kabuğunu soyun.
  2. Nohut, avokado, fesleğen, sarımsak, tahin, limon suyu ve zeytinyağını robottan geçirin.
  3. Gerekirse zeytinyağı veya az su ilave edin.
  4. Enginarı az tuz, çok az şeker, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş suda diri olacak şekilde haşlayın ve minik küpler şeklinde keserek az zeytinyağı ile tavada soteleyerek renk aldırın.
  5. Fesleğen ve avokadolu humusu servis tabağına alın ve üzerine enginar küplerini ilave ederek az zeytinyağı gezdirin. 
  Servis Önerisi

Kıyılmış fesleğen serpin ve sebze çubukları, grissini veya tost melba ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Atıştırmalık Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma