Haluski
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haluski, Slovakya mutfağına ait yemektir. Yumurtalı erişte, yani noodle ve lahana ile birlikte hazırlanır. Ana yemek olarak sunulan haluski, yalnızca Polonya değil, Slovakya'nın da favorisidir. Lezzetli haluski tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak mac and cheese veya fettucini alfredo tarifine de göz atabilirsiniz.

Haluski Tarifi İçin

Malzemeler

Haluski

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 150 derece de ısıtın. 
  2. Tencerede tuzlu su kaynatın ve içerisinde noodleları hafif sert kalacak şekilde pişirin. Süzün. 
  3. Bir tavada 100 gr tereyağını eritin ve soğanları kavurun. 
  4. Başka bir tavada kalan tereyağını eritin ve lahanaları yumuşayana kadar pişirin, baharatları ekleyerek tatlandırın. 
  5. Lahanaları ve pişmiş noodleları bir tavada karıştırarak pişirin. 
  6. Renk alana kadar fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese