Gnocchi Cacio E Pepe
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gnocchi, İtalyanların yaptığı patates bazlı bir makarnadır. Bu makarna türü birçok sos ile birlikte yapılabilir. Cacio e pepe ise, en hafif sos türüdür. Bazı ülkelerde 'niyokki' ismiyle de bilinen gnocch, ana yemek olarak sunulur. Siz ve malzemeleriniz hazırsa gnocchi cacio e pepe tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için deniz mahsullü gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Gnocchi Cacio E Pepe Tarifi İçin

Malzemeler

Gnocchi Cacio E Pepe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve gnocchileri tuzlu suda haşlayın. 
  2. Haşlanan gnocchiler üste çıkacaktır. 1 su bardağı pişme suyundan ayırın ve kalanını süzün. 
  3. Yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve gnocchiler, karabiber, peynir ve pişme suyunu ekleyerek pişirin. 
  4. Peynirler eriyene ve tatlar birbirine karışana kadar pişirin. Üzerine fesleğen koyarak servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Gnocchiler sos ile birlikte tekrar pişeceği için çok haşlamamaya dikkat edin. 
  • Dilerseniz, parmesan yerine farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)