Yılbaşı Keki (Christmas Cake)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bingül Mete’den yeni yıla keyifle girmenizi sağlayacak nefis yılbaşı keki tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Portakal, limon, kuru kayısı, karanfil, tarçın gibi farklı aromalarla hazırlanan yılbaşı kekini, krem peynir ve krema ile zenginleştirebilirsiniz.

Yılbaşına özel olarak sunulan nefis gingerbread cookie ve yılbaşı topları tarifine de mutlaka göz atın.

Yılbaşı Keki (Christmas Cake) Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Yılbaşı Keki (Christmas Cake)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru tüm meyveler ile limon ve portakal kabuğunu derin bir kaba alarak tercihinize göre, alkolde veya pekmezde en az 4-5 saat bekletin.
  2. Şeker ve tereyağını bir mikser aracılığıyla iyice kabartın ve yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın.
  3. Unu ve baharatları bir spatula ile yumurtalı karışıma yedirin ve toz badem, bal ve cevizi ilave edin.
  4. Islanmış tüm kuru malzemeyi süzün ve karışıma ekleyin. Yağladığınız bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 1-1,5 saat pişirin.
  5. Peynir, pudra şekeri ve tarçını bir kaba alarak birlikte çırpın.
  6. Soğuk kremayı ayrı bir kapta çırpın ve peynirli karışıma ekledikten sonra bir sıkma torbasına alın ve buzdolabında dinlendirin.
  7. Kekin ısısı oda sıcaklığına gelince üzerine krema topçukları yapın ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Krem Peynirli Tarifler Yılbaşı Yemekleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları