Kestaneli Hindi Büryan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Hindi Büryan Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Hindi Büryan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kestaneleri ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Yumuşayan soğanın üzerine kestaneleri ve suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Malzemeyi fırın kabına yayın. Üzerine ayıkladığınız hindi etlerini, 4 su bardağı suyu, tuz ve karabiberi ekleyip üzerini hava almamasını sağlayarak yağlı kağıt ile kapatın. Alüminyumfolyo ile de kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Lezzeti ile her zevke hitap eden kestaneli hindi tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler Hindi Yemekleri Et Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Davet Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları