Kaşnuka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaşnuka, Sakarya’nın sevilen pırasalı kekidir. Yapımı kolay, yemesi keyifli bir lezzettir. Çayın yanında sunulan bu tarif, pırasa, havuç ve yumurta ile hazırlanır. Kaşnuka için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda

Alternatif lezzetller için yeşil kabaklı kek, bezelyeli kek ve soğanlı patatesli kek tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaşnuka Tarifi İçin

Malzemeler

Kaşnuka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir karıştırma kabının içerisine yağ, yumurta, tuz ve sütü ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın. 
  2. Bu sırada havucu rendeleyin. Pırasa ve taze soğanları iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin. 
  3. Mısır unu, kabartma tozu ve normal unu bir kapta harmanladıktan sonra yavaş yavaş karışıma ekleyin. 
  4. Havuç, pırasa ve taze soğanları hamur karışımı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. 
  5. Ilıkken servis edebilirsiniz, afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Ağız tadınıza göre üzerine susam ya da çörek otu ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kek Tarifleri Pırasalı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama