Ispanaklı Ve Lorlu Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

A, C, D ve K vitamini bakımından zengin olan ıspanak, demir deposu olarak da bilinir. Kas gelişimini destekleyen bu besin, kansızlık sorunuyla savaşan en etkili besinlerden biridir. Ispanaklı tepsi böreği ve otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözleme gibi birçok tarifte kendine yer bulan bu besin, haftada bir kez tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, sebze severlerin favorisi olacak ıspanaklı ve lorlu tart yapımına başlayabiliriz.

Ispanaklı Ve Lorlu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Ispanaklı harç için:

Üzeri için:

Ispanaklı Ve Lorlu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında beklemiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, tart kalıbına göre açın. Hamuru kalıbın içine, kenarlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayın. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin.
  3. İç malzemesi için sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp, sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
  4. Üzeri için kremayı bir kaba alın, lor peynirini ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın.
  5. Ispanaklı harcı tartın ic¸ine dökün, üzerine eşit dağılacak şekilde yayın. Sosunu da malzemenin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart