Zeytin Ezmeli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Çay saatlerinde, misafir ağırlarken veya kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz zeytin ezmeli poğaçaları, hazırlamak 20, pişirmek ise yaklaşık 25 dakikadır. Vejetaryen menülerinde de yer verilen zeytin ezmeli poğaçayı, haşhaş tohumu ve susam ile lezzetlendirebilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, zeytin ezme poğaça tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Zeytinli poğaça ve ev yapımı peynirli poğaça tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Zeytin Ezmeli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytin Ezmeli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sütü ılık ve sıcak arası ısıtın. Mayayı, toz şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Ayçiçeği yağı, yumurtanın akı, tuz, mayalı süt ve ılık suyu ortasına boşaltın. Hamur kaba yapışmayana kadar yoğurun. Üzerini kapatın 2 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında merdaneyle açın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ile zeytin ezmesi sürün. Hamuru yuvarlayıp simit şekli vererek iki ucunu birleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Bu şekilde tekrar hamur kabarana kadar, yaklaşık 1 saat bekletin. Yumurtanın sarısını üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Zeytinli Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça