Pencereli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlanan nefis dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Pencereli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Pencereli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın.
  3. Yan taraflarında 1.5’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun.
  4. Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  6. Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça