Patlıcanlı Ve Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılarda sunabilmek için yeni poğaça tarifleri mi arıyorsunuz? Malzemeleriniz hazırsa, patlıcanlı ve peynirli poğaça tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Patlıcanlı ve Peynirli Poğaça Kaç Kaloridir?

Tarifteki malzemelerle hazırlanan poğaçanın 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 345 kaloridir. Besin değerleri yüksek olduğu için, kilo ve şeker kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.

Sabah ve öğle öğünlerinde tüketilen poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı dereotlu poğaça ve  mayasız poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Patlıcanlı Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı ve peynirli poğaça  hamuru için

Patlıcanlı ve peynirli poğaça  iç harcı için

Üzeri için

Patlıcanlı Ve Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık şeker ilave edilmiş ılık suda karıştırın. 15 dakika köpürmesi için bekletin. 
  2. Unu ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. 
  4. İç harcı için közlenmiş patlıcanı bıçakla ince kıyın. Rendelenmiş peyniri, ince kıyılmış maydanozu, pul biberi ve süzme peyniri ekleyip karıştırın.  
  5. Dinlendirdiğiniz hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla yuvarlak olacak şekilde açın.
  6. Yumuşamış tereyağından 1 çay kaşığı kadarını alıp hamurun üzerine sürün. İç malzemeyi de hamurun ortasına paylaştırın. Hamuru rulo şeklinde yapıp uçlarını hafifçe uzatın. 
  7. Poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve süt karışımından sürüp, susam ve çörek otu serpin.
  8. Hamurları oda ısısında ikinci kez 30 dakika daha mayalanmaya bırakın. Mayalanma süreci biten hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Kullanacağınız patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile yıkayın ve kurulayın. Böylece patlıcanların acı tatları gidecektir.
  • Közlediğiniz patlıcanları bir kap içerisine koyun ve kapağını kapatın. Soğumaya başladığında kabuklarını daha kolay bir şekilde soyabilirsiniz.
  • Dinlendirilmiş hamura şekil vermeden önce birkaç kez bastırın.
  • Hazırladığınız hamurun üst kısmına haşhaş tohumu ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Patlıcanlı Tarifler Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça