Patatesli Ve Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harç için

Üzeri için

Patatesli Ve Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin.
  2. Ortasını havuz gibi açıp, yumurta sarıları, margarin, yoğurt ve yağları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Patatesli iç malzeme için patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.
  4. Dilimleyip bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp süt, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek ezin.
  5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
  6. Kenarına patatesli iç malzemeyi paylaştırın ve karşılıklı kenarlarından birleştirerek kare veya üçgen şekli verin.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lezzeti ile kahvaltı sofralarını güzelleştiren peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça