Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik poğaçalardan sıkılan ama mayalı hamur hazırlamakla uğraşmak istemeyenler için harika bir seçenek sunuyoruz: Mayasız dereotlu peynirli poğaça tarifi, hem hızlı hazırlanışıyla zaman kazandırıyor hem de taptaze dereotu ve tuzlu peynirin uyumuyla sofralara enfes bir lezzet katıyor. İster sabah kahvaltısında, ister beş çayında ya da piknik çantanızda kolayca yer bulabilecek bu tarif, hafif ve kabarık dokusuyla herkesin beğenisini kazanıyor. Üstelik farklı peynir çeşitleriyle veya otlarla kolayca çeşitlendirilebilen bu mayasız dereotlu peynirli poğaça tarifi, ani misafirler için bile dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz, içi yumuşacık dışı hafif kıtır enfes bir hamur işi alternatifi sunuyor. Peki; mayasız dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sirkeli Mayasız Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mayasız dereotlu peynirli poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon mayasız dereotlu peynirli poğaça 220 kaloridir.

Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Mayasız dereotlu peynirli poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Un yerine:

Yoğurt yerine:

Sıvı yağ yerine:

Dereotu yerine (veya yanına):

Kabartma tozu yerine:

Yumurta sarısı yerine (üzeri için):

Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  2. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  4. İç harcı için beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
  5. Hamuru elinizle açıp içine peynirli harçtan koyun, kapatıp yuvarlak ya da oval şekil verin.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe bağlı çörek otu veya susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze demlenmiş bir bardak çay ile sıcak servis edildiğinde dereotlu peynirli poğaça en güzel lezzetine ulaşır.
  • Haşlanmış yumurta, zeytin ve domates dilimleriyle birlikte zengin bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.
  • Hafif bir yoğurtlu nane sosuyla poğaçaların yanına ferahlatıcı bir dokunuş ekleyebilirsiniz.
  • Poğaçaları daha küçük boyutlarda yaparak çocuklara veya misafirlere atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kabartma tozlu hamur fazla yoğurulursa sert olabilir. Malzemeler bütünleşene kadar yoğurmanız yeterlidir.
  • Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne veya yoğurdun yoğunluğuna göre değişebilir. Hamur ele yapışmayacak ama yumuşak kalacak şekilde olmalıdır.
  • Peynirli harca ekleyeceğiniz malzemelerin sulu olmamasına dikkat edin, aksi takdirde poğaça içi dağılabilir veya hamur kalabilir.
  • Dereotunu hamura en son katmak, taze kokusunun daha belirgin olmasını sağlar.
  • Soğuk fırına poğaça atmak, kabarmasını engeller.
  • Yüzeyin daha parlak ve altın rengi olması için yumurta sarısına çok az şeker ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi