Ev Yapımı Çikolatalı Açma
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

 Sıcacık ve yumuşacık hamuruyla, içindeki eriyen çikolata parçalarıyla kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarif, evde hazırlamanın keyfini de sunuyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için harika bir seçenek olan ev yapımı çikolatalı açma tarifi, pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Farklı çikolata türleri veya ekstra malzemelerle zenginleştirilebilen ev yapımı çikolatalı açma tarifi, sofralarınıza tatlı ve keyifli anlar katıyor. Peki; ev yapımı çikolatalı açma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Haşhaşlı Açma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ev yapımı çikolatalı açma 360 kaloridir.

Ev Yapımı Çikolatalı Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçi için:

Üzeri için:

Ev yapımı çikolatalı açma tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Hamuru için

Çikolata yerine:

Üzeri için

Ev Yapımı Çikolatalı Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alın, maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın. Üzerine tereyağı sürün, çikolata parçaları serpin.
  5. Hamuru rulo yapın, iki ucu birbirine dolayarak açma şekli verin.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, 15 dakika kadar tepsi mayası yapın.
  7. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam veya fındık serpin.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çikolatalı açmaları fırından çıkar çıkmaz hafif ılıkken servis edersen, içindeki çikolata akışkan bir kıvamda olur ve çok daha iştah açıcı görünür.
  • Yanında süt, kahve veya sıcak çikolata ile özellikle kahvaltı ve ara öğünlerde keyifle tüketebilirsiniz.
  • Üzerine pişirme sonrası eritilmiş beyaz çikolata gezdirerek şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Çocuklara özel sunumlarda yanına taze çilek, muz dilimleri veya pudra şekeri serpiştirilmiş tabaklar hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun kabarması için süt ve suyun mutlaka ılık olmasına dikkat edin.
  • Mayalanma sırasında hamuru ılık ve hava almayan bir ortamda dinlendirirseniz daha puf puf kabarır.
  • Çikolatayı hamurun içine koyarken fazla kenara getirmemeye dikkat edin; pişerken dışarı akmaması için ortada kalmalı.
  • Daha yoğun çikolata tadı için çikolata kreması da kullanabilirsiniz.
  • Açmalar fırından çıkınca üzerini temiz bir bezle örtüp 5–10 dakika dinlendirirseniz daha yumuşak kalır.
  • Daha uzun süre taze kalması için soğuduktan sonra hava almayan kapta saklayın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi