Kuşbaşı Etli Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pide tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Orta Doğu ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pide, 15. yüzyıldan beri mutfaklarda yer almıştır. Avrupa'da içi boş bir şekilde sunulan pidenin ismi 'pita' olarak da bilinir. İç harcında kuşbaşı et, kıyma, peynir ve patates kullanılabilir. Peki, en sevilen tarifler arasında yer alan nefis kuşbaşı etli pide nasıl yapılır? Hamurundan iç harcına kadar her şeyi kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Öğle ve akşam yemeklerinde sunulan kuşbaşı etli pideyi, listenize eklemeyi unutmayın. Malzemeleri hazırladıysanız, detaylı anlatımıyla kuşbaşı etli pide tarifine geçebiliriz.

Sizler için sunduğumuz en lezzetli pide tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak pratik kıymalı pide veya peynirli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Kuşbaşı Etli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme

Kuşbaşı Etli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  3. Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin.
  4. Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin. Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın. Harcı hamurların üzerine yayın.
  5. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Kuşbaşı Etli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, mayayı ekledikten sonra ortalama 45 dakika bekleyin. Pide hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenmek için mayalı pide hamuru tarifine göz atın.
  2. Hamuru hazırlarken içine bir çay kaşığı toz şeker ekleyin. Bu sayede maya daha hızlı çözünecektir.
  3. Hamura şekil vermeden önce biraz daha yoğurun. Ardından elinizle açın ve yassılaştırın.
  4. Kullanacağınız kuzu etinin orta yağlı olmasına özen gösterin.
  5. Harcı hamura yaymadan önce soğumasını bekleyin.

1 Porsiyon Kuşbaşı Etli Pide Kaç Kalori?

  1. Kuşbaşı etli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap