Kavurmalı Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarında yer verilen kavurma; yumurta, börek ve pide tariflerinde de kullanılır. Hazırsanız, şık sunumu ve lezzetiyle kavurmalı pide nasıl yapılır birlikte görelim. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla evde pide hamuru yapımını da notlarınız arasına ekleyin.

Kavurma yerine, etli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Kavurmalı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme

Kavurmalı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  3. Domates ve biberi ufak doğrayın, maydanozu ince kıyın. Salça, et, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak harcı hazırlayın.
  4. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, harcı paylaştırın.
  5. Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen kıymalı pide tarifini de notlarınıza ekleyin.

  Servis Önerisi
  • Kavurmalı pide yanında ayran ile birlikte tüketilebilir.
  Püf Noktası
  • Kavurmalı pideye yumurta kırarak servis edebilirsiniz. 
  • Kavurmalı pideyi açık olarak servis ederseniz daha iyi olur. 
  • Konserve kavurma kullanıyorsanız fazla tuzlu olmaması açısından içerisine tuz koymamalısınız.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Fırın Yemekleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap