Yufka Mantısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufka Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yufka Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasına mayayı alın. Yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta merdane ile oval şekilde açın.
  3. İç harcı için, pazıyı bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Biberleri küp doğrayıp pazıya ilave edin.
  4. Hazırladığınız pazılı harcı hamurlara paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  5. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Mantı Tarifleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı