Yanık Mantı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Jale Balcı’dan muazzam bir mantı tarifi ile karşınızdayız. Yanık mantı, klasik Kayseri mantısına göre daha büyük porsiyonlarda hazırlanır. Yarım ay şeklinde kapatılan bu mantının en önemli özelliği baharatların yanık kokmasıdır. Böylece daha lezzetli bir hale gelir. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos eşliğinde sunulabilir. Bazı yörelerde sosu hazırlarken tereyağı yerine kaymak kullanılır. Malzemeler hazırsa, yanık mantı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Deneyebileceğiniz mantı çeşitleri; peravu mantı, İzmir mantısı, saçaklı mantı, hingel mantı.

Yanık Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

İç dolgusu için

Yanık Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç dolgu için tüm malzemeleri bir kaba alarak yoğurun ve kenarda bekletin.
  2. Yufkayı tezgahın üzerine yayın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
  3. Her yufkanın ortasına dolgu koyduktan sonra hafifçe parmağınızla ıslatın ve yarım ay şeklinde kapatın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında, arada çevirmek suretiyle kızarana kadar pişirin.
  5. Yoğurdu servis tabağına yayın ve üzerine pişirdiğiniz mantıları dizin.
  6. Tereyağını bir tavada eriterek içerisine kırmızı toz biberi ekleyin ve ocaktan alıp mantının üzerine gezdirin. Son olarak nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı