Tavuklu Tepsi Mantısı
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Sos için

Tavuklu Tepsi Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın.
  4. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin. Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin.
  5. Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  7. 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin.
  8. Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ile hazırlanan klasik tepsi mantısı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı