Azerbaycan Mantısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Azerbaycan mutfağının en sevilen lezzetlerinden nefis bir mantı tarifi ile karşınızdayız. İç harcında iki farklı kıyma kullanılan bu mantıyı, uzun ince bir şekilde kapatabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Ramin Nuriyev'den Azerbaycan usulü mantı tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik mantı tarifleri sayfamıza da göz atın.

Azerbaycan Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Azerbaycan Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.  
  2. Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  3. Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı
Yanık mantı