Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastane lezzetinde kıyır kıyır tuzlu kurabiye yapmak ister misiniz? Peki, tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye tarifimiz Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü eğitmen şefi Arif Akdaş'tan geliyor... İşte lezzetli mi lezzetli tuzlu kurabiye tarifi, yapım aşamaları ve tuzlu kurabiyenin püf noktaları... Önce malzemelere ardından yapımına yakından bakalım...

1 Adet Tuzlu Kurabiye Kaç Kalori?

Aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz kurabiye tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, hafif, lezzetli yaban mersinli kurabiye veya elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

ÜZERİ İÇİN:

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken tereyağın kesinlikle fazla erimemesine dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde hamurun yağı eriyecek ve gevrekliğini kaybedecektir.
  • Kurabiye hamurumuza su ilave etmiyoruz. Su kurabiyemizin daha gevrek olmasına engel olacaktır.
  • Hamurumuzu yoğururken çok fazla yoğurmayacağız. Elastikleşme istediğimiz bir şey değil. Pişirme esnasında fırında küçülme yapacağı için iç dokusunda gevrek yapıyı bozar
  • Pişirme esnasında renk ve parlaklık için çok az miktarda yumurta sarısına şeker veya pekmez ilave edebilirsiniz. 2 yumurtaya yarım çay kaşığı şeker ya da pekmez olabilir.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tuzlu Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Video Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye