Damla Çikolatalı Vişneli Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
2290 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlıyla meyvenin mükemmel uyumunu keşfetmeye hazır olun! Hafif ekşimsi vişnelerle, eriyen damla çikolataların kusursuz lezzeti bu damla çikolatalı vişneli kurabiye tarifi ile bir araya geliyor. Dışı hafif kıtır, içi yumuşacık olan bu nefis kurabiyeleri hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. Çay saatlerinize, kahve molalarınıza ya da misafir sofralarınıza fark katacak damla çikolatalı vişneli kurabiye tarifi ile hem klasik tatlardan uzaklaşacak hem de kısa sürede büyük beğeni toplayacaksınız. Peki; damla çikolatalı vişneli kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kakaolu Damla Çikolatalı Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon damla çikolatalı vişneli kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon damla çikolatalı vişneli kurabiye 210 kaloridir.

Damla Çikolatalı Vişneli Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Damla çikolatalı vişneli kurabiye tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Damla Çikolata Alternatifleri:

Vişne Alternatifleri:

Tereyağı Alternatifleri:

Un Alternatifleri:

Toz Şeker Alternatifleri:

Damla Çikolatalı Vişneli Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. Damla çikolata ve vişneleri ekleyip hamura eşit şekilde yayın.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12–15 dakika kadar, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan 5–10 dakika sonra servis ederseniz içindeki damla çikolatalar hâlâ hafif erimiş olur, bu da lezzeti zirveye taşır.
  • Kahve (özellikle filtre kahve, latte veya espresso), süt veya vanilyalı sütle birlikte harika uyum sağlar.
  • Kurabiyeleri bir servis tabağında pudra şekeri serpiştirerek ya da minik cupcake kâğıtlarında sunabilirsiniz.
  • Dondurma topu ile birlikte sıcak-soğuk uyumu yakalanabilir, özellikle vanilyalı dondurma ile çok yakışır.
  Püf Noktası
  • Kullanımdan önce 5-10 dakika sıcak suda bekletip süzün; böylece kurabiyenin içinde daha yumuşak ve sulu olur.
  • Fazla suyunu süzdürüp peçeteyle nemini alın ki hamuru sulandırmasın.
  • Hamurun çok yoğrulması, çikolataların eriyip yayılmasına neden olabilir.
  • Kurabiye hamuru çok sert olmamalı; kıvamı ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak şekilde ayarlayın.
  • Fırından çıktığında ortası yumuşak olabilir, ama soğudukça sertleşecektir. Bu nedenle fazla pişirmemeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Medenki Tarifi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kurabiye Adam Tarifi
Nişastalı Pastane Kurabiyesi Tarifi
Limonlu Sable Kurabiye Tarifi