Yalancı Su Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yalancı Su Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Yalancı Su Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Derin bir kapta tereyağı, yumurtalar, süt, yarım su bardağı ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu ilave edilip çırpın. Bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirin. Diğer iki yufkayı harca batırıp tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Maydanozu ince kıyıp peynirle karıştırın. Yufkanın üzerine yayın. Diğer 3 yufkayı aynı şekilde sosa batırıp peynirli harcın üzerine kapatın. Dışarıya sarkan yufkaları üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 Orijinal su böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek