Tavuk Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek proteinli bir besin olan tavuk; fırında tavuk ve çerkez tavuğu gibi birbirinden lezzetli tariflerde kendine yer bulur. İsteğe göre haşlama, kızartma, ızgara ve fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir. Zengin besin değerleri ile sunulan tavuk, kalp sağlığını korumasıyla da bilinir. Tavuklu böreğin ilk detaylı tarifi 18. yüzyıla aittir. 1764 tarihli Risale’deki tarif, günümüzden çok farklı değildir. Sevgili Ayfer Yavi'den Osmanlı mutfağına ait tavuk böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tavuk Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için: 

İçi için: 

Aralara sürmek için:

Üzeri için: 

Tavuk Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğu soğanlarla beraber az tuzlu suda kaynamaya koyun. Kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Hamur malzemeleri ile hamurunuzu yoğurun, suyu yavaşça ekleyin ki hamur pürüzsüz olsun. 
  2. Üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Pişen tavukları ve soğanların suyunu süzün. 
  3. Tereyağı ile önce soğanların suyu gidene kadar çevirin, sonra kemiklerinden temizlenmiş, didiklediğiniz tavukları ilave edin. Karabiber ve tuzunu katın, iyice kavurun. 
  4. Börek içi soğuyunca yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Dinlenmiş hamurunuzu dörde bölerek açın, yağlanmış tepsiye birinci yufkayı yerleştirin. 
  5. Yağ sürerek ikinci yufkayı da yerleştirin, sonra hazırladığınız iç malzemeyi güzelce yufkanın üzerine yayın. Diğer iki yufkayı aralarına yağ sürerek serin. 
  6. Alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını içe doğru kıvırın. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek, önce 200 derecede, daha sonra 180 derecede 1 saat civarında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
  7. Böreği dinlendirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Osmanlı Mutfağı Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek