Tavada Pratik Otlu Börek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çayın yanına çok yakışan nefis tavada pratik otlu börek tarifini sizler için hazırladık. Mis gibi kokusuyla en lezzetli börekler arasında yer edinmiş bir tarifle karşınızdayız. Listeyi kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, ev yapımı tavada pratik otlu börek tarifine başlayalım.

Unutmadan, peynirli tava böreği ve ıspanaklı tepsi böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tavada Pratik Otlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Pratik Otlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Radika otunu temizledikten sonra yıkayıp süzün ve 1’er tatlı kaşığı tuz ve şeker ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Unu, yumurtayı, tuzu, sütü ve kabartma tozunu çukur bir kaba alın. Çatalla iyice karıştırın.
  3. Rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış taze soğanları ve radikayı ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvı yağı ısıtın. Üzerine biraz mısır unu ve taze çekilmiş tuz serpin.
  5. Hazırladığınız hamuru tavaya dökün. 4-5 dakika sonra diğer tarafına çevirin. Diğer tarafını da pişirdikten sonra ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek