Tatar Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Doğu Anadolu ve Karadeniz'de tüketilen tatar böreği, isminden de anlaşılacağı gibi Tatar mutfağına ait bir yemektir. Görünümü ile tepsi mantısını andıran tatar böreği, bazı yörelerde 'cantık' ismiyle de bilinir. Hazırsanız, evde tatar böreği nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınızda yaşatmak istiyorsanız, nefis boşnak böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tatar Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Tatar Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozu kıyın. Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
  2. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyip tuz, yumurta ve suyu ekleyin. Düzgün bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş zeminde 30-35 cm çapında açın. Yufkaları 4'er cm kareler  şekilde kesin.
  4. Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın. Hamur karelerinin iki uçlarını birleştirerek kayık şekline getirin. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırıp fırın tepsisine dizin.
  5. Malzeme bitene kadar işlemi sürdürün. Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine dökün. Tepsiyi sıcak fırına verin.
  6. 10 dakika pişirip üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin. Et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak suyu hamurların üzerine döküp 10 dakika pişirin.
  7. 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp kırmızı biber ekin. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin. Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  8. Biberli yağı gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Börek Tarifleri Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek