Tahinli Patlıcanlı Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Patlıcanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Tahinli Patlıcanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye patlıcanları, tuzu ve suyu koyun. Kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlar suyunu çekince içine tereyağını ve karabiberi ekleyin, 1-2 dakika kavurun.
  2. Cam bir kasede tahin ve sıvı yağı iyice karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerinde boş yer kalmayacak şekilde sosu sürün ve ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine patlıcanlı içi eşit şekilde dağıtarak yayın.
  3. Yufkaların kenarını içe katladıktan sonra uzun tarafından sararak kalın bir rulo elde edin. Üzerine kalan sosu sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında, yaklaşık 35-40 dakika kızarana kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyin ve ılık olarak servis yapın.
  4. Kolayca hazırlayabileceğiniz patlıcanlı börek tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek