Tahinli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Tahinli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya bölün.
  2. 10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı ve tahin sürerek bohça gibi katlayın.
  3. Oklavayla tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru tepsinin boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın.
  5. Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek