İç harcındaki taze ıspanak, peynir ve aromatik otların mükemmel uyumunu çıtır yufka katmanlarıyla buluşturan Spanakopita tarifi, hem geleneksel Yunan mutfağının otantik lezzetini hem de damaklarda iz bırakan hafifliğini sofralara taşır. Günün her öğününde keyifle tüketilebilecek bu Spanakopita tarifi, kahvaltıdan akşam yemeğine, davet sofralarından piknik sepetlerine kadar pek çok farklı sunumla uyum sağlar. Peki; spanakopita nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Bougatsa tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon spanakopita kaç kaloridir?
Bir porsiyon spanakopita 320 kaloridir.
İç harcı için:
Yufka ve sos için:
Ispanak
Beyaz Peynir / Feta
Dereotu
Zeytinyağı / Tereyağı
Baharatlar