Sac Böreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sac Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Sac Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
  2. Gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun.
  3. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  4. Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın.
  5. İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Kızartma Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek