Pırasalı Gözleme
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamurun incecik açılması ve iç harçla doldurulmasıyla hazırlanan gözleme, genellikle tava veya sac da pişirilir. Çayla birlikte servis edilen gözleme, özellikle köy kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde pırasa gözleme nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak en beğenilen çeşitleri arasında yer alan patatesli gözleme ve otlu ıspanaklı ve lor peynirli gözleme tarifi tam size göre!

Pırasalı Gözleme Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Pırasalı Gözleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gözlemeyi, mevsimin sunduğu pazı, ıspanak gibi sebzelerle de yapabilirsiniz. Ilık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin ve geniş bir kaseye aktarın.
  2. Tuz ve unu azar azar eleyerek ekleyin. Gerekirse un ilavesi yaparak yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
  3. Pırasaları ince doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Baharatlarla tatlandırın.
  4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile açın.
  5. İçine pırasalı harçtan yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Yapışmaz tavayı ısıtıp gözlemelerin iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Tavadan alıp sıcakken üzerine tereyağı sürün ve servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Pırasalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek