Pazılı Gözleme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen gözleme, sac veya tavada pişirilir. İsteğe göre peynir, patates, kıyma ve sebze ile hazırlanır. Peki, hemen hemen her yörede pişirilen pazılı gözleme nasıl yapılır? Gelin, tarif detaylarına geçerek sorunun cevabını görelim.

Pazılı Gözleme Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Gözleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazı, soğan ve maydanozları ince kıyın. Zeytinyağı ile soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına pazılı harçtan yerleştirin. Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın.
  3. Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.

Daha farklı bir tat için, otlu ıspanaklı ve lor peynirli gözleme tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek