Pazılı Dolama Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Trabzon mutfağıyla özdeşleşen pazılı dolama börek, ismini görünümünden alır. İç harcında pazı, kuru üzüm, kuş üzümü, nane gibi farklı malzemeler kullanılır. El açması hamur ile hazırlanır. 

Trabzon mutfağından Trabzon yağlı pide ve laz böreği tarifine de göz atın.

Pazılı Dolama Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Açmak için

İç harcı için

Pazılı Dolama Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için gerekli olan sıvı malzemeleri derin bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ve tuzunu ekleyin.
  2. Ardından unu kontrollü bir şekilde ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
  3. Pazı yapraklarını yıkayıp iyice süzdürün ve saplarıyla birlikte ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun.
  4. Üzümler, pazı, tuz, karabiber ve toz şekeri ilave ederek kavurmaya devam edin. En son yıkanmış pirinci, suyu ve naneyi ekleyip pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  5. Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri tek tek nişasta ile açın. Elde ettiğiniz yufkayı ortadan ikiye kesin ve yufkanın geniş tarafına hazırladığınız iç harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Karadeniz Mutfağı Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek