Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Patlıcanlı Ve Kıymalı Muska Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç malzemesi için biberleri temizleyip kıyın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra etli kısmını zar şeklinde doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Doğranmış biberi, tereyağı ve domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzunu ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste serip en fazla 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her şeridi ikiye bölün ve tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ucuna denk gelecek şekilde sırasıyla bir yemek kaşığı irice doğranmış patlıcanı, 1 yemek kaşığı kıymalı iç karışımı ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini üst üste gelecek şekilde serpin. Muska şeklinde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kıymalı muska börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek