Mantarlı Krep Börek
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltılık krepleri hiç böyle denediniz mi? Cevabınız hayır ise, mutfağınıza yeni bir lezzet kazandıracak tarifle karşınızdayız. İç harcında kültür mantarı, kırmızı biber, sarı biber ve yeşil biber kullanılan mantarlı krep börekleri, kendi damak zevkinize göre farklı malzemelerle harmanlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, rulo olarak sunulan nefis mantarlı krep börek tarifine geçebiliriz.

Krep yemeye doyamayanlar için, bol malzemeli sebzeli krep tarifini de buraya bırakıyoruz.

Mantarlı Krep Börek Tarifi İçin

Malzemeler

KREP İÇİN

İÇ MALZEME İÇİN

ÜZERİ İÇİN

Mantarlı Krep Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın. Tavayı ısıtın. 1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin.
  2. Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krepleri soğumaya bırakın. Mantarları ince doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  3. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın. Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  5. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Mantarlı Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek